Zpráva

Regionální potravina roku 2016

V letošním roce byla v našem kraji opět udělena vybraným potravinám prestižní značka Regionální potravina Moravskoslezského kraje, kterou mohou na čtyři roky získat výrobci regionálních potravin.

O jejím udělení rozhodla hodnotící komise. Toto ocenění uděluje již sedmým rokem Ministerstvo zemědělství nejkvalitnějším zemědělským nebo potravinářským výrobkům, které zvítězí v krajských soutěžích. Značku mohou na čtyři roky získat pouze malé a střední firmy, které mají maximálně 250 zaměstnanců. Více informací a pravidla soutěže naleznete na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.

Výsledky soutěže REGIONÁLNÍ POTRAVINA roku 2016

Osm výrobků s výjimečnou kvalitou a chuťovými vlastnostmi z Moravskoslezského kraje ocenila odborná komise soutěže Regionální potravina 2016. O tuto značku, která je zárukou místního regionálního původu, se letos ucházelo 87 produktů od 36 výrobců. O logo soutěžily v devíti kategoriích, nejsilnější zastoupení měly masné výrobky tepelně opracované, včetně uzenin v počtu 20 výrobků.

Oceněné výrobky

 

Kategorie

Výrobek a výrobce

1.

Masné výrobky tepelně opracované včetně uzených mas

PANENSKÁ SVÍČKOVÁ

Milan Žabčík, Kateřinice

2.

Sýry včetně tvarohu

BIO KOZÍ SÝR OŘECHY S MEDEM

Vítkovská zemědělská s.r.o.

3.

Mléčné výrobky ostatní

HLAVNICKÝ JOGURT BÍLÝ

Zemědělské a obchodní družstvo Hlavnice

4.

Pekařské výrobky včetně těstovin

ŠTRAMBERSKÉ UŠI OD HEZOUNŮ

Ladislav Hezký, Kopřivnice

5.

Cukrářské výrobky včetně cukrovinek

PORUBSKÁ PUSINKA

GAMYS s.r.o.

6.

Alkoholické a nealkoholické nápoje

MEDOVINKA ORIGINAL

JANKAR PROFI, s.r.o.

7.

Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

SLEZSKÁ ZELENINOVÁ BAŠTA JEMNÁ

Jaroslava Fojtíková, Havířov

8.

Ostatní

LIBAVSKÝ MED LIPOVÝ

Dalibor Vranik, Budišov nad Budišovkou

9.

Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy

Nevyhlášeno

frame-scrollup